vrijdag 5 oktober 2007

"Iemand liegt hier"

Liegen de Belgische kranten opzettelijk over de leeftijd van Kris A. om zijn identiteit te beschermen?

Bemerk de ironie: A is enerzijds een sukkelaar in plaats van een pederast (of dat willen de kranten ons toch doen geloven), omdat het slachtoffer loog over haar leeftijd. En nu liegen een aantal kranten over de leeftijd van de verdachte.

GVA,HBVL:

De 18-jarige Hasselaar, die in het Amerikaanse Kentucky in de gevangenis heeft gezeten, is donderdag thuisgekomen. Hij landde in de loop van de namiddag op Zaventem.


HBVL:

De politie heeft gisteren op het thuisadres van de 18-jarige Hasselaar - hij mocht dinsdag de gevangenis in het Amerikaanse Kentucky verlaten - zijn computer en tal van cd-roms in beslag genomen. Het parket van Hasselt is namelijk een onderzoek gestart tegen de Hasselaar.


HLN:

Het parket van Hasselt is een informatieonderzoek gestart naar de 18-jarige Hasselaar die dinsdag na een beslissing van de Grand Jury de gevangenis in Kentucky mocht verlaten. "We gaan alle elementen verzamelen om na te gaan of er sprake is van mogelijke strafbare feiten die in België te lokaliseren zijn. Het zou kunnen gaan om het bezit van kinderpornografische afbeeldingen", zegt Erwin Steyls van het parket van Hasselt woensdag.


De Morgen:

De 18-jarige Hasselaar, die in het Amerikaanse Kentucky in de gevangenis heeft gezeten, is vandaag thuisgekomen. Hij landde in de loop van de namiddag op Zaventem. De jongeman belandde begin augustus in de cel, omdat hij zijn chatvriendinnetje wilde ontmoeten. Die was in werkelijkheid 13 jaar, terwijl ze had laten uitschijnen dat ze 16 jaar oud was.


De Morgen op 25 09:

De 19-jarige Vlaming die in Kentucky in de cel zit nadat hij een 13-jarig meisje had opgezocht op wie hij via internet verliefd was geworden, is nog steeds van niets beschuldigd.


GVA op 22 09:

De Hasselaar die sinds juli [sic] in een Amerikaanse gevangenis vastzit, krijgt daar rechtsbijstand van een advocaat. De ambassade in de VS is ook op de hoogte en de 19-jarige heeft consulair bezoek gekregen.


Harlan Daily:

A Harlan County Grand Jury returned a "No True Bill" on Tuesday in the case of the commonwealth vs. Kris A.

Harlan County Sheriff's Sgt. Kenneth Sergent arrested A, 19, on Aug. 4 and charged him with possession of matter portraying a sexual performance by a minor and unlawful use of electronic means to induce a minor to engage in sexual or other prohibited activities, both of which are Class D felonies.


zie ook.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

als je bij je arrestatie 18 bent
en later in de gevangenis 19 wordt

en 18 of 19: what the fuck !

Anoniem zei

Hier is het omgekeerde het geval:

In oudere artikels is ie 19, en recentere 18.

Bizar, niet.

En fijn voor Kris A. die nu kan zegen dat het over een ander persoon gaat, want hj is 19.